hétfő, június 21, 2010

Vidámparki séta
















Miután körbejártuk az állatkertet, maradt még egy órán zárásig, így átsétáltunk a szomszédos vidámparkba, külön belépő nélkül. Persze utána mindennek megkérik az árát, egy két-vagy három gyerekkel rendelkező családnak érdemes feltölteni a bukszáját, mielőtt betéved.
Ha valaki az elmúlt 20 évben nem látogatta eme helyet, valószínűleg nem sok változást fog észlelni, ha újra betéved. Na jó, a fák már nagyobbak, a játékokat újrafestették, van néhány új is, és azok körül a betont felváltotta a díszburkolat. Még a kedvencünk, a kisvasút mai utolsó útját is sikerült elérni. Sajnos az őzetetést megspórolták, de így is láttunk néhányat, egészen közel a kerítéshez. Olívia nagyon élvezte, még meg is tapsolta az indulást. A csajokat persze alig lehetett kiterelni, még a nagy cseppekben hulló eső sem riasztotta el őket.

vasárnap, június 20, 2010

Első nyugodt vasárnap














Ebben az évben most grilleztünk először a szabadban. Amikor szép idő volt, mi nem értünk rá, máskor fordítva. Közben használtam rendesen az új fényképezőgépet, egyszerűen imádom. Gyönyörű a képek színe, könnyű kezelni. A csajok pedig azt szeretik, ha fényképezem őket. Különösen Bella, ő sokszor magától kéri, hogy fotózzam le. A nap képe nálam a legfelső, sikerült elkapni egy igazi mosolyt Olíviától.
Grillezés után elutaztunk Debrecenbe, a csajoknak már régen beígértünk egy állatkerti sétát. Nem egy nagy durranás, de ilyen korú gyerekeknek, 2-3 óra eltöltésére nagyszerű. Nekünk, felnőtteknek már sokkal unalmasabb, álmomból felriasztva is fel tudnám sorolni, az állatkert melyik részében milyen állat található. Talán még a növényeket és a fákat is, annyiszor végigsétáltunk már az elmúlt években.
Az idő is kegyes volt hozzánk, a legvégén kezdett csak az eső esni, igaz azóta is esik kisebb megszorításokkal. Soha nem lesz már ennek vége?










szombat, június 19, 2010

Ananász - eperdzsem vaníliával - Indul a befőzés!






Nem ettem még ilyen párosítást, de már tavaly is izgatta a fantáziám, milyen lehet, csak nagy pocakkal nem volt kedvem nekiállni. Az íze valami csodás, előbb az eper érzik jobban, majd kiütközik belőle az ananász is. Nem sok dzsemet eszünk, de azt hiszem, ezt nem sokáig tologatjuk majd a kamrában.
Hozzávalók:
50 dkg (1 nagy) ananász megtisztítva, apróra darabolva
60 dkg érett eper feldarabolva
1 rúd vanília
35 dkg cukor
1 csomag dzsemfix szuper3:1

Az ananászt és az epret botmixerrel kicsit összedolgozzuk úgy, hogy még maradjanak benne kisebb darabok. Hozzákeverjük a cukrot és a dzsemfixet, a vanília kikapart belsejét, majd állandó keverés mellett felfőzzük magas lángon, és tovább főzzük még 3-4 percig. Üvegekbe öntjük, lezárjuk, és kb. 5 percre a tetejére állítjuk.


Kakaós csigából többféle lézetik: kelt tésztás, puha, vagy leveles tésztából készült, szárazabb. Én mind a kettőt szeretem, de a kedvencem a közepe. Előbb gyorsan megeszem a szélét, és a végére hagyom a legfinomabb falatot.
A lányok már régen kérik, süssünk együtt kakaós csigát, de mindig elhárítottam azzal, majd akkor, ha vége az ovinak. Oviba már három hete nem járnak, így nem volt több kifogás, begyúrtam a tésztát, a szorgos kezek pedig nyújtották, szórták, tekerték, kenték, végül szobroztak a sütő előtt arra várva, hogy végre megkóstolhassak. Egész délután rájártak. Másnapra is maradt belőle, és finom puha maradt.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 tojássárgája
csipet só
1 cs bourbon vaníliás cukor
15 dkg vaj
4 ek kakaó
2 ek cukor a tésztába + 4 ek a kakaóba + 1 ek a tejszínbe
2 dl tejszín

A langyos tejbe keverem a cukrot és az élesztőt, letakarom. A lisztbe vegyítem a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, 7 dkg lágy vajat, és hólyagosra dolgozom. Letakarva duplájára kelesztem. Ha van kenyérsütőnk, csak belerakjuk a tészta hozzávalóit, és megvárjuk, míg megkeleszti a tésztát.
Ha duplájára kelt, kinyújtom, megkenem 3 dkg olvasztott vajjal, megszórom a cukros kakaóval, és szorosan feltekerem. Kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágom. Sütőpapírral bélelet tepsibe egymás mellé rakom, és megkenem 5 dkg olvasztott vajjal. Hideg sütőbe rakom, bekapcsolom 180 fokra, és kb. 35 percig sütöm. Ezután megkenem lanagyos teszínnel, amibe előtte elkevertem a cukrot,és visszateszem a sütőbe néhány percre.

péntek, június 18, 2010






Egy angol magazinban láttam egy hasonló receptet, amit a saját ízlésünkre alakítottam. Igazi nyári csemege, azt hiszem, berakom a vendégváró ételeim listájába. Süthetjük egészben is, és utólag szeleteljük, de én nagyon szeretem a tészta ropogós szélét, így még előtte feldaraboltam. A feltétet is bártan lehet variálni, ízlésünk és hűtőszekrényünk tartalma szerint. A sajt fajtája is szabadon választható. Én eredetileg fetát terveztem rá, de kiderült, az már nincs a hűtőben. Melegen a legfinomabb!

Zöldséges lepény

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 csapott ek só
1 tojás
5 dkg vaj
2,5 dkg élesztő
kb. 1,5 dl víz
1 kk cukor
1 zsenge cukkini
5 kisebb lilahagyma
20 dkg gomba
2 paradicsom
kevés olívaolaj
frissen őrölt bors, só
5 ek bazsalikom pesto (készen vettem, a SPAR-ban, saját márkás, nagyon finom)
10 dkg sajt

A langyos vízben elkevertem a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt, és letakarva kb. 10 percig pihentettem. A lisztbe kevertem a sót, a megolvasztott vajat, az enyhén felvert tojást, az élesztős vizet, majd alaposan összedolgoztam (előbb fakanállal, majd géppel). Letakartam, és megvártam, amíg duplájára kel.
Közben a a cukkinit, a gombát és a hagymát feldaraboltam, majd kevés olívaolajban, fedő alatt megpároltam. Sóval, frissen őrölt borssal fűszereztem.
Ezután lisztezett nyújtódeszkán sütőlemez nagyságúra nyújtottam, feldaraboltam. Szilikonos sütőpapírra raktam, és megkentem a pestoval. Ráraktam a zöldségragut, végül megszórtam a feldarabolt paradicsommal, és 180 fokra melegített sütőben kb. 15-20 percig sütöttem (amíg piros nem lett a széle). Ezután reszeltem rá kevés sajtot, és visszatettem a sütőbe, amíg rá nem olvadt.


csütörtök, június 17, 2010

Metélőhagymás kenyér


Hozzávalók:
50 dkg kenyérliszt
1 cs szárított élesztő
1 ek só
1 csokor metélőhagyma
6 ek olívaolaj
kb. 2 dl langyos víz
1 kk cukor
fűszeres olajban pácolt fokhagyma
A langyos vízben elkevertem a cukrot és az élesztőt. Amíg pihent, egy tálba öntöttem a lisztet, belekeveretem a sót, a felaprított metélőhagymát, az olajat. Végül hozzáöntöttem az élesztős vizet, és géppel összedolgoztam. Megliszteztem a tetejét, letakartam, és kb. 2 órát hagytam pihenni.
A tésztából 6 kerek kis kenyeret nyújtottam, belenyomkodtam a fokhagymát, megkentem olajjal (amiben a fokhagyma volt), és 180 fokon megsütöttem.
Nagyon finom padlizsánkrémmel, friss paprikával, paradicsommal, újhagymával. A középső lányom szerint tejföllel megkenve a legjobb, de ezen nem csodálkozom, hiszen ha tehetné, ő tejfölt enne tejföllel, minimum háromszor egy nap.

Bajor húsgombóc - még vihar előtt

Ez még a nagy vihar előtt készült. Most egy darabig valószínüleg így emlékszünk néhány dologra: a vihar előtt és után. Nem gondoltuk, hogy minket is elér. Persze, a lehetőség mindig ott van, de teljesen más, amikor elképzeljük, vagy szemmel-kézzel foghatóvá válik. Egy fél óra, és egy kicsit megváltozott a világ. Egyik nap még az asztalossal egyeztettük a régóta esedékessé vált kerítés cseréjét, és nézegettük, melyik csendes faluba bújjunk el néhány napra. Egy nap múlva már azt kerestük, hogyan spórolhatnánk meg néhány százezret a fólia felújításán. Nem beszélve a rengeteg növény- és egyéb kárról. Nagyon rossz érzés, hogy amiért az ember hét napból hetet dolgozott, keményen, rengeteg ideggel, pihenés nélkül, hirtelen semmivé válik. Tudjuk: ember tervez, Isten végez. Egy dolog vigasztal, nem a házunk áll romokban, mint sok családnak, a mi fejünk felett még ép a tető. Igaz, a nagy fenyő vészesen megdőlt, ma sajnos halál vár rá, mert talán egy másik, hasonló erejű (a mostani szél 210 km/óra sebeséggel tombolt) vihar már nem tudná megállítani. Azt viszont nem tudom, mi lesz, ha mindent megjavítunk, és újra lesújt egy ekkora, vagy még nagyobb vihar...
Viszatérve a recepthez, ez egy egyszerűen elkészíthető, finom húsgombóc. Majorannát kedvelőknek ajánlom figyelmébe!

Hozzávalók:
60 dkg darált sertéscomb
2 fej vöröshagyma
2 tojás
2 dl tejföl
1 ek liszt
majoranna, paprika, só
olaj

A húst összekeverem a kissé felvert tojással, 1 fej apróra vágott hagymával, sóval, borssal, kevés paprikával, majorannával. Kevés olajban üvegesre párolom a hagymát, megszórom paprikával, felöntöm kb. 2 dl vízzel, és felfőzöm. Apró gombócokat készítek a húsból, belerakom a paprikás lébe. Azt is megszórom sóval, majorannával, borssal. Kb. 20 perc alatt puhára főzöm a gombócokat. A lisztet csomómentesen elkeverem a tejfölben. Egy tányérba kiszedem a gombócokat, és a maradék lébe öntöm a tejfölt, alaposan összekeverem, visszapakolom a gombócokat, összefőzöm.
Megjegyzés: ez elég nagy adag, ezért bátran vegyük elő a legnagyobb serpenyőnket, ha ugyanennyi hozzávalóból készítjük!

péntek, június 11, 2010

Epres - kókuszos torta









Az alapja müzliből készült kevés méz és vaj keverékéből, a töltelék pedig egy könnyű krém, sok eperből. Igazából nem ezt terveztem, csak azt tudtam, hogy epreset és kókuszosat kívánok egyszerre. A müzlilapa kicsit furcsa volt, de jól illett a krémhez.

Epres - kókuszos torta

Hozzávalók:
30 dkg csokoládés müzli
2 ek méz
10 dkg olvasztott vaj
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd belenyomkodjuk a forma aljába, és hűtőbe tesszük.

Krém hozzávalói:
50 dkg krémsajt (nálam most mascarpone)
1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
1 fél rúd vanília
5 ek kókuszreszelék
3 evőkanál eperlikőr
40 dkg eper
3 dl tejszín
3 ek porcukor
2 cs zselatin fix
A tejszínt felverjük keményre, közben hozzáöntjük a zselatint. A többi hozzávalót összedolgozzuk (eperből csak 30 dkg-ot), turmixoljuk, majd óvatosan belekeverjük a tejszínhabot. A maradék epret feldaraboljuk, és hozzáöntjük. Ezután ráöntjük a müzlis alapra, és néhány óráig hűtőben dermesztjük.

Nyári szünet és sült hagymás csirkemell









Megkezdődött a nyári szünet. Már két hete. Amikor azt hittem, a legkisebb mellett nincs időm semmire, nagyot tévedtem. Utólag látom, milyen időmilliomos voltam a jelen állapothoz képest. A három csaj estére teljesen leszívja az energiám, és mindig azzal fekszem le, mennyi mindent terveztem, amiből alig valósult meg valami.
Főzni persze főzök, szinte naponta, de most a lányok irányítanak, akik egyre válogatósabbak. Karolina a hagyományos vonalat képviseli, de azt is leszűkítva. Ha megkérdezem tőle, mi legyen az ebéd, mindig ugyanazt a listát hallom: csigaleves, bundás hús (rántott szelet), márti (pörköltszerű hús), sült hús kizárólag krumplival vagy rizzsel, és töltött káposzta. Zöldségből szinte semmit nem eszik, gyümölcsből az őszibarackot és a dinnyét elfogadja. Bella már nagyobb teret enged a főzésben, ő szeret minden gyümölcsöt, és elég sok zöldséget, viszont a húsféléket megválogatja. Még szerencse, hogy Olívia egyelőre nem tud véleményt mondani, azt eszi, amit kap. Néha, a legrosszabb esetben rázza a fejét, és kifújja az ételt, majd sírva néz rám, hogy adjak már valami ehetőt is. A férjem általában mindenevő, de néha sikerül meglepnie. Például legutóbb kijelentette, ő bizony nem szereti a tésztát- eddig érdekes módon szerette. Szerencsére ettől még megeszi, nem fújja rám, mint a legkisebb.
Olyan szívesen ennék még több zöldséget köretnek, főzeléknek, de a magam kedvéért nehezen szánom rá magam, örülök, ha gyorsan megfőzöm azt, amit mindenki megeszik. Nem tudom, mit rontottam el, mert kisebb korukban mindent megettek, nem válogattak. Állítólag az oviban is. Akkor mi történt itthon?
Igaz, idő hiányában fénykép nem készült, viszont tegnap ettünk egy egyszerűen nagyszerűt, ami még nem szerepel itt, ezért leírom.
Sült hagymás csirkemell párolt bébirépával
A csirkemellet felszeleteltem, majd befűszereztem só, bors, rozmaring és fokhagymapehely keverékével. Hűtőbe tettem néhány órára, majd megsütöttem rozmaringos szőlőolajban. A vöröshagymát felszeleteltem, karikákra szedtem, lisztbe forgattam, és megsütöttem a maradék olajban, majd a csirkemellre halmoztam. A bébirépát pedig egyszerűen vajban puhára pároltam.

szerda, június 02, 2010

Ballagás



Ballagás volt az oviban, igaz, a 26 gyerekből csak 9 gyerek megy iskolába, a többiek még nyertek egy évet. Viszonylag még új az ovi, csak néhány csoport ballagott el eddig, és ebben az évben volt először megvendégelés az ünnepség után. Kicsit tapasztalatlanok voltunk, de sok megbeszélés, szervezés után úgy érzem, sikerült megvalósítani mindent az elképzeléseink szerint. A gyerekeknek készítettem egy csokoládés muffint, tetején pedig marcipánból a jelüket formáztam meg. Némelyik elég béna lett, valamelyiket kétszer is megformáztam. Reggel a lányokkal leteszteltem, miután mindegyiket felismerték, be mertem vinni az oviba. Olyan jó volt látni, ahogy a gyerekek örültek neki! Volt, aki csak a muffin ette meg, a marcipánt hazavitte, valaki az egészet becsomagolta, néhányan pedig az utolsó morzsáig elpusztították.
Jövőre, ha időm és energiám engedi, jó lenne újra készíteni valami meglepetést. Addig még van egy évem kitalálni...

Madeleine






Régóta fájt a fogam egy madeleine sütőre, de eddig mindig elkerült. Nemrég véletlenül találtam egyet az egyik bevásárlóközpontban, miközben mást kerestem. Receptet a neten találtam hozzá, de sajnos a forrást nem írtam le, viszont ugyamezt megtaláltam néhány oldalon.
A sütés nagyon egyszerű, két dologra kell csupán figyelni: a bekevert tésztát és a kivajazott formát is hűtőbe kell rakni sütés előtt. Én kb. 30 percre raktam be, ez elég volt ahhoz, hogy a tészta megkeményedjen annyira, hogy bele tudjam kanalazni rendesen a formába. A második és harmadik sütésnél viszont még melegen vajaztam, és raktam bele a masszát, amibe a csoki és a vaj persze azonnal elkezdett olvadni, így sokkal nehezebb dolgom volt.
A sütési időt viszont érdemes betartani, mert hamar megszárad, megég a tészta.
Ezzel a sütivel csak egy baj van: túl hamar elfogy.


Csokoládés madeleine

Hozzávalók:
15 dkg vaj + a formához
10 dkg étcsokoládé
15 dkg liszt
1 ek kakaó
4 tojás
15 dkg cukor
A vajat és a csokoládét együtt megolvasztjuk. A tojásokat a cukorral habosítjuk, majd beleszitáljuk a lisztet és kakaót, végül belekeverjük a vajas csokit. Hűtőbe tesszük. A madeleine formát kivajazzuk, és szintén hűtőbe rakjuk. Kb. 30 perc múlva belekanalazzuk a masszát a formába, makd 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

csütörtök, május 20, 2010

Mielőtt Anya lettem


Nemrég kaptam:


Mielőtt Anya lettem,
soha nem botlottam meg játékokban
vagy felejtettem el egy altatódal szavait.
Nem aggódtam azon, vajon a növényeim mérgezőek-e.
Soha nem gondolkodtam védőoltásokon.

Mielőtt Anya lettem,
soha nem hánytak rám.
Ettek le.
Pisiltek rám.
Teljes kontrollom volt az elmém felett.
Egész éjjel aludtam.

Mielőtt Anya lettem,
soha nem fogtam le egy ordító gyereket,
hogy az orvosok meg tudják vizsgálni,
vagy beadják az oltásokat.
Soha nem váltam boldoggá egy egyszerű vigyor miatt.
Soha nem ültem késő éjszaka,
hogy nézzek egy alvó babát.

Mielőtt Anya lettem,
soha nem tartottam egy alvó babát csak azért, mert
nem akartam letenni.
Soha nem éreztem, hogy a szívem apró darabokra törik,
amikor nem tudtam a fájdalmát csillapítani.
Soha nem tudtam, hogy valakit ennyire tudnék szeretni.
Soha nem tudtam, hogy ennyire imádnék Anya lenni.

Mielőtt Anya lettem,
nem ismertem az érzést,
milyen a szívemnek testen kívül járni.
Nem tudtam, mennyire különleges érzés etetni egy éhes babát.
Nem ismertem ezt a kötődést anya és gyermek között.
Nem tudtam, hogy valami annyira pici
annyira boldoggá tudna tenni.

Mielőtt Anya lettem,
Soha nem keltem fel az éjszaka
minden 10 percben, hogy megbizonyosodjam,
minden rendben van-e.
Soha nem ismertem azt a melegséget,
örömet,
szeretetet,
szívfájdalmat,
csodálkozást,
vagy a sikerét, milyen Anyának lenni.
Nem tudtam, hogy képes vagyok annyi mindent érezni,
mielőtt Anya lettem.

Karalábéfőzelék


A tavaszi zöldségek közül a sóska után, mellett a karalábé talán az, amiből leghamarabb lehet friss főzeléket készíteni. Már alig várom, hogy legyen saját, ami tuti vegyszermentes.Tejszínnel, petrezselyemzöldet rászórva akár önmagában is nagyon finom. Ez a főzelék is liszt nélkül készült, mint mostanában szinte minden nálunk. Sokkal könnyebb és finomabb így (szerintem).

Karalábéfőzelék

Hozzávalók:
4 zsenge karalábé
5 dkg vaj
só, őrölt kömény, kevés frissen őrölt bors
2 dl tejszín
A karalábét felkockázzuk, majd a vajban puhára pároljuk. Megszórjuk sóval, kevés őrölt köménnyel és borssal. Kiveszünk belőle egy adagot (kb. negyedét), majd a tejszínnel összekeverjük, és botmixerrel pépesítjük. Végül visszaöntjük a többi zöldséghez, és összefőzzük.

hétfő, május 17, 2010

Epres kuglóf








Epres kuglóf

Hozzávalók:
5 tojás
20 dkg vaj
35 dkg liszt
5+5 kanál tej
1 csomag sütőpor
20 dkg + 1 ek cukor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
1/2 dl rum
1 citrom reszelt héja
2 ek kakaó
10 dkg étcsokoládé
20 dkg eper

A lágy vajat habosra kevertem a cukorral, majd egyenként hozzáadtam a kissé felvert tojásokat. Belekevertem a tejet, rumot, vaníliás cukrot és a citrom héját is. A lisztet összevegyítettem a sütőporral, és beleszitáltam a vajas keverékbe. A tészta felét belekanalaztam a kivajazott formába, majd a feldarabolt eperrel megszórtam. A tészta megmaradt felébe kevertem 5 kanál tejet, egy evőkanál cukrot, és beleszitáltam 2 evőkanál holland kakaóport. Hozzákevertem a maradék epret, a formába öntöttem. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig (tűpróba!) sütöttem.

vasárnap, május 16, 2010

Húsvét után




Sikerült megint elhagyni néhány hétre a blogot, pedig közben is sütöttem, főztem finomat, bár kevés újdonságot. Elsősorban a jól ismert, könnyen elkészíthető ételek kerültek elő, mivel minden maradék erőmmel a kertészetre koncentráltam. Anyák napja körüli néhány hét nálunk a túlésés időszaka, ilyenkor azzal nyugtatjuk magunkat és a gyerekeket, majd júliusban pihenünk, és álmodozunk arról, mit csinálunk, hová megyünk.
Hétvégén városunkban első alkalommal megrendezték a dísznövények kiállítását és az Ízek fesztiválját. Sikerült elhozni az aranykupát, amit nem is gondoltam volna. Az Ízek fesztiváljától kicsit többet vártam. Igazából nem maradt meg bennem túl nagy élményként. Találkoztam Benke Laci bácsival, ettem a segítségével készült gulyásból, de kb ennyi. A süteményvásárt annyira eldugták, hogy nem is láttuk, pedig bejártam a teret és az épületet. Már azt hittem, rosszul hallottam valamit, de mivel zsűrizték az édes és sós süteményeket, így biztos volt. A keezdeményezés szerintem nagyon jó, csak nem ilyen szervezéssel. Jövőre - ha lesz - bízzunk benne, hogy jobban sikerül. A lányok viszont nagyon élvezték, a többi kertész és ismerős gyerekekkel szaladgáltak, játszottak a parkban. Olívia pedig hősiesen és mosolygósan bírta az egész napot.

Közben azért történt néhány változás a blogon is. Az elsőt biztos mindenki észrevette: igen, új nevet kapott. Hónapok óta gondolkodom rajta, de valamiért mindig vártam vele. Közben volt néhány ötletem, de időközben kiderült, olyan, vagy hasonló már létezik a blogok között. Hetekkel ezelőtt ugrott be ez a név, azóta ízlelgetem, leírtam néhányszor, és még mindig tetszik. Igaz, eredetileg magyar nevet szerettem volna, de lefordítva valahogy nem tetszik annyira, mint angolul. Második lépésben szeretném átalakítani a blog külsejét, remélem, hamarosan lesz rá elég időm.

A második újdonság: lecseréltem a fényképezőgépet. Pontosabban megmaradt a másik is, mivel nem sikerült jó áron eladni, így megtartottuk. Amíg ki nem próbáltam az újat, nagyon ragaszkodtam a régihez, de már látom a hatalmas különbséget. Ha esetleg valakinek az álma egy Fuji FinePix S100, és használtan (kb. 4500 expo, hibátlan állapotban, decemberig garancia, dobozában) szeretne venni, jelezze!
Hosszas tanakodás után efy Nikon D 5000 mellett döntöttünk, és remélem hosszabb távon is úgy érzem majd, jó döntés volt. Egyelőre még ismerkedünk, próbálgatom, csodálom, és remélem, idővel a képeimen is meglátszik majd a különbség.

A fényképezéshez beszereztem két régi asztalt, ládákat, vázát, tányérokat, néhány új szalagot és egyéb kiegészítőt. Új receptem és ötletem is van bőven, csupán idő hiányzik a megvalósításhoz.
Időközben a kertünkben is megérett az eper: gyönyörű, nagy és édes nagy termése van. Tegnap sütöttem egy finom kuglófot belőle, hamarosan hozom a receptet.