szombat, június 19, 2010

Ananász - eperdzsem vaníliával - Indul a befőzés!






Nem ettem még ilyen párosítást, de már tavaly is izgatta a fantáziám, milyen lehet, csak nagy pocakkal nem volt kedvem nekiállni. Az íze valami csodás, előbb az eper érzik jobban, majd kiütközik belőle az ananász is. Nem sok dzsemet eszünk, de azt hiszem, ezt nem sokáig tologatjuk majd a kamrában.
Hozzávalók:
50 dkg (1 nagy) ananász megtisztítva, apróra darabolva
60 dkg érett eper feldarabolva
1 rúd vanília
35 dkg cukor
1 csomag dzsemfix szuper3:1

Az ananászt és az epret botmixerrel kicsit összedolgozzuk úgy, hogy még maradjanak benne kisebb darabok. Hozzákeverjük a cukrot és a dzsemfixet, a vanília kikapart belsejét, majd állandó keverés mellett felfőzzük magas lángon, és tovább főzzük még 3-4 percig. Üvegekbe öntjük, lezárjuk, és kb. 5 percre a tetejére állítjuk.

1 megjegyzés:

Thrini írta...

Nem ettem még ananász dzsemet sosem...
Ötletes!