csütörtök, május 20, 2010

Karalábéfőzelék


A tavaszi zöldségek közül a sóska után, mellett a karalábé talán az, amiből leghamarabb lehet friss főzeléket készíteni. Már alig várom, hogy legyen saját, ami tuti vegyszermentes.Tejszínnel, petrezselyemzöldet rászórva akár önmagában is nagyon finom. Ez a főzelék is liszt nélkül készült, mint mostanában szinte minden nálunk. Sokkal könnyebb és finomabb így (szerintem).

Karalábéfőzelék

Hozzávalók:
4 zsenge karalábé
5 dkg vaj
só, őrölt kömény, kevés frissen őrölt bors
2 dl tejszín
A karalábét felkockázzuk, majd a vajban puhára pároljuk. Megszórjuk sóval, kevés őrölt köménnyel és borssal. Kiveszünk belőle egy adagot (kb. negyedét), majd a tejszínnel összekeverjük, és botmixerrel pépesítjük. Végül visszaöntjük a többi zöldséghez, és összefőzzük.

Nincsenek megjegyzések: