hétfő, január 18, 2010

Újabb leves



A brokkoli általában ugyanúgy megosztja az embereket, mint a karfiol: vagy nagyon szeretik vagy nagyon utálják. Én az első csoportba tartozom, imádom az ízét, és a színét is. Kedvencem belőle ez a zöldséges tejszínes változat. Ilyen hideg időben egész nap bírnám enni, lehetőleg jó forrón.

Tejszínes brokkolileves

Hozzávalók:
1 kis fej brokkoli
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
5 dkg vaj
só, bors, őrölt kömény, szerecsendió
2 liter húsleves
2 dl tejszín
2 ek liszt

A feldarabolt zöldségeket a vajon kb. 10 percig lassú tűzön párolom, majd hozzáadom a részeire szedett brokkolit. Felöntöm húslevessel, fűszerezem, és puhára főzöm. A tejszínbe elkeverem csomómentesen a lisztet, hozzáöntöm a leveshez, majd felforralom.




5 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

Na, ezt is ki fogom próbálni! Èn a középsö táborba tartozom, úgy kb egy éve kezdtem utálat helyett szeretni a brokkolit.

Zsuzsi írta...

Azt elfelejtettem írni, hogy a kép zseniális! Ügyes vagy!

Cecile írta...

Szia Zsuzska! Aranyos vagy, de a zseniálistól még nagyon messze áll a kép. A levest pedig próbáld ki bátran, ha szereted a brokkolit és a tejszínt, biztos ízleni fog.

timcsa írta...

Megfőztem a levest és nagyon finom lett! :) Szeretjük nagyon a leveseket!

Cecile írta...

Timcsa, örülök neki!