csütörtök, január 21, 2010

Csak egyszerűen





A nehéz, húsos ételek után nagyon kívántam már valami egyszerűt, de finomat. Ráadásul a hűtő is elég jól kiürült, boltba pedig nem volt kedvem menni, így maradt az itthoni készlet. Ekkor született a spagetti eme egyszerű változata, némi fokhagymával, petrezselyemmel, a tetején kevés sajttal. A sok fokhagyma miatt olyankor készítsük, ha aznap már nem szeretnénk emberekkel találkozni, nem biztos, hogy mások díjaznák. Megfázás esetén viszont bátran ajánlom!

Fokhagymás spagetti

Hozzávalók:
20 dkg spagetti
5 dkg vaj
6 duci gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
kevés olívaolaj
sajt

A tésztát bő vízben megfőzzük. A feldarabolt fokhagymát a vajban megpároljuk (de nem pirítjuk!). Beleborítjuk a leszűrt spagettit, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, meglocsoljuk kevés olívaolajal, és összekeverjük. Tálaláskor a tetejére sajtot reszelünk.

Nincsenek megjegyzések: