A brokkoli általában ugyanúgy megosztja az embereket, mint a karfiol: vagy nagyon szeretik vagy nagyon utálják. Én az első csoportba tartozom, imádom az ízét, és a színét is. Kedvencem belőle ez a zöldséges tejszínes változat. Ilyen hideg időben egész nap bírnám enni, lehetőleg jó forrón.
Tejszínes brokkolileves
Hozzávalók:
1 kis fej brokkoli
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
5 dkg vaj
só, bors, őrölt kömény, szerecsendió
2 liter húsleves
2 dl tejszín
2 ek liszt
A feldarabolt zöldségeket a vajon kb. 10 percig lassú tűzön párolom, majd hozzáadom a részeire szedett brokkolit. Felöntöm húslevessel, fűszerezem, és puhára főzöm. A tejszínbe elkeverem csomómentesen a lisztet, hozzáöntöm a leveshez, majd felforralom.
5 megjegyzés:
Na, ezt is ki fogom próbálni! Èn a középsö táborba tartozom, úgy kb egy éve kezdtem utálat helyett szeretni a brokkolit.
Azt elfelejtettem írni, hogy a kép zseniális! Ügyes vagy!
Szia Zsuzska! Aranyos vagy, de a zseniálistól még nagyon messze áll a kép. A levest pedig próbáld ki bátran, ha szereted a brokkolit és a tejszínt, biztos ízleni fog.
Megfőztem a levest és nagyon finom lett! :) Szeretjük nagyon a leveseket!
Timcsa, örülök neki!
Megjegyzés küldése