Régóta szemezek ezzel a sütivel, de valamiért mindig félretettem. Talán hitetelenségből? A recept szerint a hozzávalókat csak össze kell keverni, majd a folyékony masszát beleönteni a tepsibe, amelyet közel másfél óra múlva háromrétegű pitévé varázsol a lassú sütés. Sajnos nekem nem sikerült ez a csoda, csak két réteg látszik, és nem igazán ízlik, de a családom már elpuszította a felét, így lehet, hogy nem is olyan rossz?!
Hozzávalók:
5 tojás
15 dkg cukor
1 cs Bourbon vaníliás cukor
10 dkg margarin
1 liter tej
25 dkg liszt
A margarint, tojásokat és a cukrot géppel habosra keverjük, majd hozzáöntjük a lisztet és a tejet, csomómentesre kavarjuk, és tepsibe öntjük. 100 fokon 80 percig sütjük.
2 megjegyzés:
Cecile!
Nálunk a gyüölcsös tejespite a nyári szezon sztárja, igaz más arányokkal, más sütési hőfokkal, kicsit más hozzávalókkal. Kipróbálod?
cseresznyés-meggyes és epres-balzsamecetes,
Szia Ízbolygó!
Köszi a tanácsot, a cseresznyés-meggyes jól hanzik, megyek hozzád a pontos receptért!
Megjegyzés küldése