szerda, október 19, 2011

Bazsalikomos paradicsomleves



Rákattantunk a paradicsomlevesre. Igaz, ez már nem friss paradicsomból készült, hanem sűrítményből, de így legalább kevesebb időbe telik. Ebben a hideg, nyirkos időben pedig forrón egy csészével belőle a meleg szobában, finom vajas pirítós kockákkal, valami fantasztikus.


Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

4 ek cukor

só, frissen őrölt bors

1 ek bazsalikom + néhány friss levél

1 üveg sűrített paradicsom (házi vagy valamilyen jobb minőségű bolti)

3 ek olívaolaj


A kétféle hagymát nagyon-nagyon apróra vágjuk. Az olajat felforróstíjuk, beleöntjük a hagymát és a cukrot, majd kissé karamellizáljuk. Beletöltjük a paradicsomot, felöntjük vízzel (én sűrűbben szeretem), fűszerezzük, majd addig főzzük, amíg a hagyma szét nem megy.

A kenyeret megpirítjuk, megkenjük vajjal, felkockázzuk, a bazsalikomlevelet apróra tépkedjük, és a leves mellé tálaljuk.

A pirítóst megszórhatjuk sajttal is, még dúsabb, finomabb lesz tőle a leves.

Nincsenek megjegyzések: