Lassan felkerül a blogra minden étel a fűszerbemutatóról. Ez az egyszerű grissini a paradicsomos mártogatóssal az egyik nagy kedvenc volt, különösen a gyerekek körében. Az a legjobb benne, hogy nemcsak enni szeretik, hanem sütni is.
Grissini hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
kb. 3 dl langyos víz
1 csapott ek só
1 tk cukor
5 el olívaolaj
1 ek rozmaring vagy oregánó
A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Tálba öntjük az összes hozzávalót, dagasztjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük. Kis darabokra vágjuk, és két kézzel kis rudakat sodrunk a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 220 fokon néhány perc alatt megsütjük. Nem szabad túlsütni, inkább egy kissé világos legyen, különben nagyon megszárad.
Fűszeres paradicsomos mártogatós
3 dl sűrű paradicsomlé
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kk bazsalikom
1 kk oreganó
1 kk rozmaring
A paradicsomlevet a fűszerekkel a fokhagymatörőn átpasszírozott hagymákkal kb. 10 perc alatt összefőzzük. Ha a paradicsomlé túl híg, keményítővel sűríthetünk rajta.
Nyáron friss paradicsomból is készíthetjük, olyankor még intenzívebb az íze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése