szombat, szeptember 24, 2011

Grissini fűszeres paradicsomos mártogatóssal




Lassan felkerül a blogra minden étel a fűszerbemutatóról. Ez az egyszerű grissini a paradicsomos mártogatóssal az egyik nagy kedvenc volt, különösen a gyerekek körében. Az a legjobb benne, hogy nemcsak enni szeretik, hanem sütni is.




Grissini hozzávalók:


50 dkg liszt


3 dkg friss élesztő


kb. 3 dl langyos víz


1 csapott ek só


1 tk cukor


5 el olívaolaj


1 ek rozmaring vagy oregánó




A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Tálba öntjük az összes hozzávalót, dagasztjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük. Kis darabokra vágjuk, és két kézzel kis rudakat sodrunk a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 220 fokon néhány perc alatt megsütjük. Nem szabad túlsütni, inkább egy kissé világos legyen, különben nagyon megszárad.




Fűszeres paradicsomos mártogatós


3 dl sűrű paradicsomlé


1 kisebb fej vöröshagyma


2 gerezd fokhagyma


1 kk bazsalikom


1 kk oreganó


1 kk rozmaring




A paradicsomlevet a fűszerekkel a fokhagymatörőn átpasszírozott hagymákkal kb. 10 perc alatt összefőzzük. Ha a paradicsomlé túl híg, keményítővel sűríthetünk rajta.


Nyáron friss paradicsomból is készíthetjük, olyankor még intenzívebb az íze.






Nincsenek megjegyzések: