kedd, március 01, 2011

Mustáros zöldségkrémleves



Karolina beteg. Nem nagyon, de ahhoz éppen eléggé, hogy ne menjen oviba. Amikor megkérdeztem, mit főzzek, egyből rávágta: golyólevest. Ugyanis így hívja a krémleveseket. Mindegy, miből van, a lényeg a levesgyöngy. Én nem vagyok oda érte, de ha így lecsúszik a leves is, hajlandó vagyok engedményt tenni.
Most egy hagyma-krumpli-sárgarépa-fokhagyma kombinációt készítettem, némi mustárral, tejszínnel, és a végén sajtot szórtam a tetejére.

Hozzávalók:
5 dkg vaj
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem
2 db nagyobb krumpli
1,5 l húsleves
2 dl tejszín
1 ek tejszín
só, bors
sajt


A vajat megolvasztottam, puhára pároltam benne a vékonyra szeletelt hagymákat. Hozzáadtam a többi, felkockázott zöldséget, összekevertem, majd felöntöttem húslevessel. Amikor megpuhult minden zöldség, hozzáöntöttem a tejszínt és a mustárt, felfőztem. Krémesre turmixoltam, utófűszereztem. Tálaláskor reszeltem rá sajtot.

2 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Én szeretem a levesgyöngyöt, leves nélkül is (sajnos), viszont ez a leves nálam tuti befutó lenne!

Jobbulást!

Cecile írta...

Érdemes kipróbálni, a mustár feldobja a szokásos zöldségleves ízét, akár rakunk bele levesgyöngyöt, akár nem.