A mostanában sütött muffinok közül ez volt a legfinomabb! Igaz, az első 12 sütését elszúrtam, kicsit túlsütöttem (ez látszik a képeken is), de a maradék háromnál már vigyáztam, így lágy maradt a teteje. A csokis alja brownie-szerű, kicsit ragadós, nem, nem sületlen, ilyennek kell lenni.
Hozzávalók:
13 dkg vaj
13 dkg étcsokoládé
2 tojás
csipet só
3/4 pohár nádcukor ( a pohár 2 dl)
1/2 pohár liszt
1/2 pohár cukor
25 dkg sajtkrém
1 tk vaníliaesszencia
1 tojás
A vajat megolvasztjuk a csokoládéval. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a csokis vajat, majd beleszórjuk a lisztet és a csipet sót. A muffinsütő mélyedésibe papírt rakunk, majd félig megtöltjük a tésztával.
A cukrot összekeverjük a sajtkrémmel, tojással, vaníliával. Rákanalazzuk a csokis tésztára, villával kicsit összekeverjük, majd 160 fokon sütjük 30-35 percig.
2 megjegyzés:
Jó a fotó, finom a süti!!! Teleportáljunk lécci, lécci:DDD
Nagyon szívesen, ha legközelebb ilyet sütök, gondolok rád!
Megjegyzés küldése