szerda, november 24, 2010

Mandarinos tiramisu



Nemrég volt egy szabad esténk, mind a három csaj anyuéknál aludt. Ilyenkor általában ugyanaz a menetrend: vacsora és mozi, a film kezdetétől függ, milyen sorrendben.
Most mozival kezdtünk, nem volt valami jó választás, de erről bővebben még írni szeretnék. A vacsora viszont mindenért kárpótolt. Mindig elhatározzuk, egy új helyet próbálunk ki, de végül a szívünk visszahúz, maradunk a régi, jól bevált helyen. Debrecenben a Calico Jack a kedvencünk. Szuper hely, udvarias, gyors kiszolgálás, ráadásul az étlap is nemrég változott. Olyan, de olyan finom kacsamellet ettem borókás mézes mártással, karottás lapcsánkával! Hmmm... A desszertnek már nem is maradt elég hely. A csokis sütivel még csak-csak elbírtunk, de a mandarinos tiramisu már sok volt. Bezzeg másnap milyen jó lett volna!

Hozzávalók (3 pohárhoz):
25 dkg mascarpone
6 db babpiskóta
3 mandarin
3 tk lágy barna nádcukor
0,5 dl tej
0,5 dl kávé
2 cl Amaretto
holland kakaópor
A babapiskótákat 3 részre törtem. A tejet felforrósítottam, belekevertem egy teáskanál nádcukrot és a kávét. A krémsajtot pedig habosra kevertem a maradék cukorral és a likőrrel. A mandarint gerezdekre szedtem, mindegyiket kettévágtam. A következőképpen rétegeztem a pohárba: piskóta rövid időre a tejbe mártva, errek következett a mandarin, a krém, kevés kakaópor, majd újra piskóta, mandarin, krém, és éegvégül meghintettem egy kis kakaóporral.






2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mandarinnal készült tiramisut még nem kóstoltam, de jó ötletet adtál, úgyis hamarosan eláraszt minket a téli narancs- és mandarináradat :)

Cecile írta...

Próbáld ki, nekem nagyon ízlik!