csütörtök, november 25, 2010

Pizzás kifli




Hozzávalók:
1 kg finomliszt
fél liter tej
7 dkg élesztő
1 púpos ek só
2 dl olaj
20 dkg vaj
1 fél doboz hámozott paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 kk bazsalikom
1kk oregano
kb. 20 dkg sajt a tetejére

A tejet meglangyosítom, elkeverem benne az élesztőt, letakarom. A lisztbe vegyítem a sót, hozzáöntöm az olajat, majd a felfuttatott élesztőt a tejjel, és alaposan összegyúrom. Pihentetni nem kell! A paradicsomot a fűszerekkel és az összetört fokhagymával összeturmixolom. A vajat 64 apró kockára vágom. A tésztát négy részre osztom. Egyenként kerek alakúra nyújtom, és 16 részre vágom. Mindegyiknek a szélesebb részét megkenem a paradicsommal, majd rárakok egy kis kocka vajat, és feltekerem. A tetejét megkenem a felvert tojással, és megszórom a sajttal. Szilikonos sütőpapírra teszem, 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm. összesen négy tepsibe fér el ez az adag.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom

Cecile írta...

Örülök, hogy ízlik!