szerda, november 10, 2010

Gesztenyés-szilvás golyó


Valami geszetenyésre és csokisra vágytam. Ehhez jött még egy kis aszalt szilva és rum. Küllemre akár egy bonbon, de valójában mégsem az. Az íze viszont valami csodás. A külsején még van mit csinosítani, a csokimáz elég gyatra lett, de majd legközelebb. Elnézve a ráfordított idő nagyságát, lesz még sok legközelebb...



Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
10 szem aszalt szilva
néhány csepp rumaroma
10 dkg étcsokoládé
1 ek olaj
A geszenyemasszát kiolvasztottam, majd hozzákevertem a rumaromát, és az apróra vágott szilvát. Golyókat formáltam belőle, majd beraktam egy kis időre a fagyasztóba. A csokoládét gőz fölött megolvasztottam, hozzákevertenm az olajat.
A golyókba szúrtam egy fogvájót, belemerítettem a csokiba, majd beleszúrtam egy darab hungarocellba.








3 megjegyzés:

Anna írta...

Hm, mese szép ésigazán nyálcsorgató távny. Az elkészítés meg kicsit emlékeztet Bakerellára - hungarocell, fogvájó.
Mindenesetre szívesen megkóstolnám.

Agni írta...

Elfogadnám azt a dobozt!!:)

Cecile írta...

Saci, én már régóta alkalmazom ezt a hungarocelles-fogvájós módszert, évekkel ezelőtt tanultam a nlc sütis fórumon. Először a mézes puszedliket vontam be így csokival, és azóta más édességet is.

Ágni, a hobbiboltok nagy részében lehet kapni ilyen egyszerű, fadobozt, natúr színben, és utána olyanra fested, amilyenre szeretnéd. A belsejét pedig egy bolti bonbonos dobozból vettem ki.