Valami geszetenyésre és csokisra vágytam. Ehhez jött még egy kis aszalt szilva és rum. Küllemre akár egy bonbon, de valójában mégsem az. Az íze viszont valami csodás. A külsején még van mit csinosítani, a csokimáz elég gyatra lett, de majd legközelebb. Elnézve a ráfordított idő nagyságát, lesz még sok legközelebb...
25 dkg gesztenyemassza
10 szem aszalt szilva
néhány csepp rumaroma
10 dkg étcsokoládé
1 ek olaj
A geszenyemasszát kiolvasztottam, majd hozzákevertem a rumaromát, és az apróra vágott szilvát. Golyókat formáltam belőle, majd beraktam egy kis időre a fagyasztóba. A csokoládét gőz fölött megolvasztottam, hozzákevertenm az olajat.
A golyókba szúrtam egy fogvájót, belemerítettem a csokiba, majd beleszúrtam egy darab hungarocellba.
3 megjegyzés:
Hm, mese szép ésigazán nyálcsorgató távny. Az elkészítés meg kicsit emlékeztet Bakerellára - hungarocell, fogvájó.
Mindenesetre szívesen megkóstolnám.
Elfogadnám azt a dobozt!!:)
Saci, én már régóta alkalmazom ezt a hungarocelles-fogvájós módszert, évekkel ezelőtt tanultam a nlc sütis fórumon. Először a mézes puszedliket vontam be így csokival, és azóta más édességet is.
Ágni, a hobbiboltok nagy részében lehet kapni ilyen egyszerű, fadobozt, natúr színben, és utána olyanra fested, amilyenre szeretnéd. A belsejét pedig egy bolti bonbonos dobozból vettem ki.
Megjegyzés küldése