péntek, október 29, 2010

Párolt almás lilakáposzta fűszeres sertésszelettel


A natúrszelet sokáig mumus volt számomra, egyszerűen nem sikerült jól elkészíteni. Általában nagyon megsütöttem, így kiszáradt, vagy túl vastagra hagytam a húst, és nem sült meg. Éppen ezért nem is készítettem túl gyakran. Ehhez a párolt káposztához viszont nagyon illett. A hentest megkértem, hogy szeletelje nekem vékonyra a karajt (kb. fél cm), így már nem klopfoltam ki. Előző nap bepácoltam, néhányszor megforgattam a fűszeres olajban, majd másnap hirtelen kisütöttem.
A lilakáposztának pedig az alma és a hagyma adott egy kis pluszt, sokkal finomabb így, mint magában. Mióta vettem egy öntöttvas serpenyőt, minden zöldséget egyszerűbb párolni, és hamarabb el is készül. Nagyon bánom, hogy akkor nem vettem meg a nagyobbat is, mert azóta sem látok ilyet, pedig lassan kicsi lesz a családnak.
Hozzávalók:
1 lilakáposzta
1 vöröshagyma
2 alma
kevés olaj
só, bors
1 tk őrölt kömény
1 tk őrölt fahéj
6 szelet vékonyra szeletelt karaj
1 vöröshagyma
1 tk morzsolt rozmaring
1 tk morzsolt zsálya
1 ek mustár
olaj
liszt
Az olajba kevertem a fűszereket, a mustárt, a felkarikázott hagymát, majd beleraktam a húst. Hűtőbe raktam 1 napra, közben többször megforgattam. Másnap néhány kanál lisztbe forgattam a hússzeleteket, végül forró serpenyőben megsütöttem a húst. Olajat már nem öntöttem hozzá. Végül a pácban lévő hagymakarikákat is megsütöttem.
Vékonyra gyalultam a káposztát és az almát, a hagymát pedig felkockáztam. Kevés olajat öntöttem a serpenyőbe, üvegesre pároltam a hagymát, majd hozzáadtam az almát és a káposztát. Lefedve pároltam, gyakran kevertem közben. Félidőben fűszereztem, majd puhára pároltam.

2 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Tátott szájjal olvaslak: ez volt ma nálunk ez ebéd :-))) Annyi különbséggel, hogy még narancsot is tettem a káposztához.

Cecile írta...

Viki, a narancsot én is kikészítettem, de végül elfelejtettem belerakni. Na, majd legközelebb...