szerda, október 27, 2010

Kapros halfilé fűszeres túróval töltött burgonyával


Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mi elég kevés halat eszünk. Tudom, hogy egészséges, és hetente többször is enni kellene, de valahogy mégsem megy. Ha mégis, akkor a megszokott formában. Mivel Olívia már azt eszi, amit mi, ezért megfogadtam, legalább miatta megpróbálom gyakrabban készíteni. Szerencsére mindenevő, különösen szereti a zöldfűszeres ételeket, ezt is falta kétpofára. Az első falatot csak forgatta a szájában, utána kiválogatta a halat, majd a krumplit.

Hozzávalók:
4 szelet tengeri halfilé
kapor
borsikafű
só, bors
olívaolaj
liszt
6 db nagy krumpli
15 dkg tehéntúró
10 dkg juhtúró
1,5 dl tejföl
1 kis csokor petrezselyem
1 kis csokor metélőhagyma

A halszeleteket sóval, borsikafűvel megszórjuk, lisztbe forgatjuk, majd néhány kanál olívaolajban megsütjük. Ezután megszórjuk kaporral, őrölünk rá egy kis borsot, és alufóliával lefedjük, pihentetjük egy kicsit, hogy jobban összeérjenek az ízek.
A krumplit meghámozzuk, megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl! A kétféle túrót, a tejfölt, az apróra vágott metélőhagymát és petrezselymet, kevés sót és szerecsendiót összekeverünk. A krumplinak kikaparjuk a belsejét, megtöltjük a túróval, tepsibe rakjuk, és kb. 30 perc alatt 180 fokon megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: