szerda, szeptember 08, 2010

Zöldséges sertésragu



Ez a tegnapi könnyű ebédnek az ellenkezője, nem éppen a 10 perces kategória, inkább egy nyugisabb, ráérősebb nap ebédje. Hasonlót főztünk nemrég bográcsban, csak éppen marhahúsból. Néha csirkemellből főzöm, úgy könnyebb, és nekem talán finomabb is. A húst lassú tűzön, sokáig főzzük, folyamatosan adagolva hozzá a zöldségeket, így a végeredmény egy puha, szaftos ragu lesz.

Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
fél kg gomba
4 paradicsom
fél paprika
20 dkg zöldborsó
4 babérlevél
1 ek mustár
só, bor, paprika, majoranna, tárkony

A szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk a felaprított hagymát, majd a felkockázott húst. Fehéredésig sütjük, megszórjuk paprikával, kissé összesütjük, és felöntjük kevés vízzel. Amikor felfőtt, beleöntjük a meghámozott, darabolt paradicsomot, a felkockázott paprikát, a babérlevelet, belekeverjük a mustárt, fűszerezzük. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a sárgarépát, a gombát, utoljára a zörldborsót, és puhára főzzük.
Főzhetünk hozzá krumplit, de szerintem friss, ropogós kenyérrel vagy kiflivel a legfinomabb.



3 megjegyzés:

Pocak Panna írta...

Nagyszerű recept, ilyenekre vadászok most, jövő héten meg is csinálom!

Doctor Pepper írta...

szia!
Szeretnék Neked emailt írni, tudnál küldeni egy címet? doctorpepper7(kukac)gmail(pont)com

köszi, dp

Cecile írta...

Pocak Panna, örülök, hogy tetszik!

Doctor Pepper, elküldtem a címet!