A padlizsánkrémhez hasonlóan fűszeres, finom kenyérre kenve, de zöldségek mellé mártogatósnak is ajánlom. A fűszereket variálhatjuk, attól függően, ki mennyire csípősen szereti.
Hozzávalók:
1 közepes méretű cukkini
2-3 gerezd fokhagyma
1 kk mustár
2 ek majonéz
2 ek tejföl
2 ek olívaolaj
só, bors
A cukkinit meghámoztam, a középső, magvas részt kivágtam, majd felkockáztam. Kevés olajon puhára pároltam. Hozzáadtam a többi hozávalót, és turmixoltam.
3 megjegyzés:
Szenzációs, habár szerintem nincs olyan szakács, aki ezt meg tudná ismételni...
:-))))))
ez is tetszik :) "A padlizsánt meghámoztam" megcsinálom, de cukkinivel :) köszönet.
ex-Hobbiszakács, igen, nehéz lenne a cukkiniból padlizsánt varázsolni.
Beastie, köszi, átjavítottam.
Megjegyzés küldése