péntek, március 26, 2010

Kolbászos - hagymás pite





A hét egyik napján ez volt az ebédünk, de akár vendégvárónak is el tudom képzelni. A tésztája egy túrós kelt tészta, arra jön egy kis sült kolbász, szalonna, hagyma, majd egy sajtkrémes, tojásos keverék. Kicsit olyan az összhatása, mintha kolbászos rántottát ennénk kenyérrel.

Hozzávalók:
10 dkg túró
5 ek olaj
1 dl tej
15 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 fél ek só
1 kk cukor
15 dkg száraz kolbász vékonyra szeletelve
5 dkg füstölt szalonna
2 csokor újhagyma
3 tojás
20 dkg krémsajt
2 dl tejföl
só, bors
kevés vaj a sütő kenéséhez

A langyos tejbe keverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztbe vegyítjük a sót, a túrót, hozzáöntjük a tejet, és alaposan összegyúrjuk, majd 1 óráig pihenni hagyjuk. A szalonnát kisütjük, hozzáadjuk a kolbászt, végül a feldarabolt hagymát is. A maradék hozzávalót alaposan kikavarjuk.
A túzáló tálat kivajazzuk. A tésztát kinyújtjuk, beletesszük a tálba, megszúrkáljuk, majd kb. 10 percig sütjük 200 fokos sütőben. Ezután ráöntjük a zsrítól lecsöpögtett kolbászos, majd a tojásos keveréket, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések: