szombat, február 06, 2010

Krémleves újra



Krémleves újra - ezúttal brokkoliból és krumpliból. A pirított dió és a füstölt sajt teszi egy kicsit különlegesebbé az ízét. A dió helyett rakhatunk bele mandulát is, de akár sima vajas pirítóssal is ehetjük. Én a maradékot általában csak úgy magában, bögréből iszom.

Hozzávalók:
1 kis fej brokkoli
2 közepes krumpli
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
3 dkg vaj
2 dl tejszín
1,5 l húsleves
só, bors, őrölt kömény, szerecsendió
1 marék dió apróra törve
füstölt sajt

A vajban megpároljuk a feldarabolt vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott, feldarabolt brokkolit, kevés ideig együtt pároljuk, beleöntjük a húslevest. Fűszerezzük, majd puhára főzzük. Hozzákeverjük a tejszínt, felfőzzük. Ha kicsit kihűlt, turmixoljuk.

A diót megpirítjuk, tálaláskor a leves tetejére szórjuk a reszelt sajttal együtt.

Nincsenek megjegyzések: