Pudingot készítettem már hidegen és melegen, de gőzölve még nem. Elkészíteni egyszerű volt, néhány perc csupán, viszont a sütés kicsit bonyolultabb. A receptben megadott sütési idő után a puding még írtó lágy volt, így visszatettem a sütőben. Végül addig sütöttem, amíg túl is sült egy kicsit...
Gőzölt csokoládépuding
Hozzávalók:
12 dkg olvasztott vaj
15 dkg barna cukor
3 tojás felverve
1 csipet só
3 dkg kakaópor
12 dkg liszt
1 tk sütőpor
3 dkg étcsokoládé apróra vágva
8 dkg fehércsokoládé apróra vágva
A vajat és a cukrot habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a felvert tojásokat. A liszthez keverjük a sót, a kakaóport, a lisztet és a sütőport, majd beleszitáljuk a vajas keverékbe. Végül hozzáadjuk a csokoládét is.
6 kis tűzálló formát kivajazunk, és elosztjuk benne a masszát. Olajjal vékonyan megkent alufóliával szorosan lezárjuk. Tepsibe helyezzük őket, és a formák feléig felöntjük vízzel, majd 180 fokra melegített sütőbe rakjük. Tűpróbáig sütjük.
Forrás: Szakácskönyvtár - Csokoládé
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése