péntek, január 29, 2010

Karfiolos egytálétel


Karfiol tarjával sütve

Hozzávalók:
1 közepes karfiol
8 vékony szelet főtt, füstölt tarja
3 dl tejföl
1 tojás
10 dkg füstölt sajt
só, bors, őrölt kömény, kakukkfű
vaj
olaj

A karfiolt rózsáira szedjük, és sós, köményes vízben puhára főzzük. A felszeletelt tarját kevés olajon pár percig sütjük, majd tálra szedjük, kevés borsot őrölünk rá, és felkockázzuk. A tűzálló tálat vékonyan kivajazzuk, belerakjuk a karfiolt, hozzákeverjük a tarját. A tojást kissé felverjük, beleöntjük a tejfölbe, megszórjuk kevés kakukkfűvel, végül ráöntjük a karfiolra. Közepesen forró sütőben kb. 20-25 percig sütjük, majd kivesszük, megszórjuk reszelt füstölt sajttal, és pár percre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt rá nem olvad.

Forrás kis változtatásokkal: Vidék Íze februári száma

Nincsenek megjegyzések: