szombat, június 27, 2009

Ronda de finom csirke



Ez egy olyan étel, amit első ránézésre lehet, hogy nem választanánk a svédasztalról, pedig kár lenne kihagyni. Rondán néz ki, de az íze kárpótol ezért, és nem utolsósorban egyszerű elkészíteni, ami azért egy 8 hónapos kismamának nagyon jó dolog.
Mióta várandós vagyok, még jobban kívánom a hagymát, mint eddig. Szerencsére a gyomrom jól tűri, és a lányok is megeszik, persze miattuk azért vigyázok a mennyiségre. Jól ki is élvezem, mert ugyebár nem lehet tudni, a pici mennyire tolerálja majd, lehet, hogy az elkövetkező hónapokban elbúcsúzhatok tőle.
Ronda de finom csirke
Hozzávalók:
1 egész csirke
só, bors, oregano
3-4 fej fokhagyma
2 dl tejszín
1 dl tej
10 dkg füstölt sajt
kevés vaj
A megmosott, feldarabolt csirkét beszórjuk a só, bors és oregano keverékével, majd a kivajazott tűzálló tálba tesszük. A tejszínt összekeverjük a tejjel, belerakjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, majd a csirkére tesszük. A tetejére rakunk néhány vajdarabkát, alufóliával letakarjuk, megpároljuk. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát, és megpirítjuk a csirkét.

Nincsenek megjegyzések: