Már egy ideje nézegetek néhány almát a konyhában, de mivel itt a friss cseresznye, őszibarack, dinnye, már nem igazán kell senkinek, ezért gondoltam, belecsempészem egy kis sütibe, úgy biztos senki nem mond neki nemet.
Végül egy egyszerű, gyors kavarós sütemény lett belőle, ami a tönkölyliszt miatt kicsit tömörebb a megszokottnál, de így sem kellett sokáig kínálgatni, fél nap alatt elfogyott.
Gyors almás
Hozzávalók:
200 ml joghurt
3 tojás
1 joghurtos pohár barna cukor
1 joghurtos pohár tönkölybúza liszt
1 joghurtos pohár fehérliszt
1 citrom héja
1 tk fahéj
1 csomag bourbon vaníliás cukor
3/4 pohár olaj
fél csomag sütőpor
kevés vaj
3-4 alma
Az almát vékony szeletekre vágom, citromos vízbe áztatom.
A tojást habosra keverem a cukorral és a joghurttal. A liszthez hozzáadom a sütőport, fahéjat, citromhéjat, beleöntöm a tojásos keverékbe, végül az olajat is belekeverem. A tésztát kivajazott sütőtálba öntöm. A lecsöpögtetett almát a tetejére rakom, majd közepesen forró sütőben tűpróbáig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése