szombat, június 27, 2009

Krumplis nokedli



Krumplis nokedli

Ez egy olyan étel, amit egy évben általában egyszer készítek. Na, nem azért, mert annyira rossz, egyszerű oka van: a férjem nem rajong a nokedliért. Így nálunk elmarad a levesekből a nokedli, és a paprikás csirke mellé is készítek még valami mást neki.
Mivel a paprikás krumpli az egyik kedvenc étele, egy évben egyszer azért hajlandó megenni. Az újkrumpli kezdetén készítem, általában uborkasalátával. Pontos receptet nem írnék, hiszen nagyon egyszerű elkészíteni.
A füstölt szalonnát zsírjára sütöm, hozzáadom a vöröshagymát, együtt pirítom kicsit, majd megszórom paprikával, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Sóval, borssal fűszerezem. Amikor félig megpuhult a krumpli, a szokásos módon lobogó vízben kifőzöm a nokedlit, és a krumplihoz keverem, petrezselyemzöldet szórok bele, és összefőzöm.

Nincsenek megjegyzések: