vasárnap, június 28, 2009

Diós bagett



Diós bagett
Hozzávalók:
70 dkg fehérliszt
20 dkg rozsliszt
3 dkg élesztő
5 dl víz
2 ek natúr joghurt
1 ek só
9 ek dióolaj
1 tk cukor
10 dkg apróra vágott dió
A kenyérsütőbe raktam a hozzávalókat (a következő sorrendben: víz, joghurt, liszt fele, olaj, liszt másik fele, só, cukor, élesztő). Miután megkelt a tészta, megformáztam, bevagdostam, majd 10 percig pihentettem. Közben a sütőt előmelegítettem, az aljába raktam egy tál vizet. 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütöttem.

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Remek kis kenyér! És a barack fagyid is pazar volt!:D

Cecile írta...

Köszönöm szepyke!