szombat, november 01, 2008


Ez a krém alkalmas egy gyors vendégvárónak, vagy édesség - éhség csillapítónak. Pár perc alatt elkészül, finom, könnyű, bár a benne lévő cukormennyiség miatt nem éppen diétás. A narancs héja különleges ízt kölcsönöz a kávénak, a rum pedig ezt tovább fokozza. Kóstoltuk palacsintába töltve is, ott is megállta a helyét.


Rumos - narancsos kávékrém


Hozzávalók (3 adaghoz):
2 dl tej
2 tojássárgája
2 evőkanál barnacukor
1 dl kávé
4 evőkanál rum
1 narancs héja
1 evőkanál liszt
A tojássárgáját elkeverjük a liszttel és a cukorral, majd felöntjük a kávéval és a tejjel, csomómentesre keverjük. Kis lángon folyamatos keverés közben besűrítjük. Ezután belekeverjük a rumot és a narancs reszelt héját, majd poharakba töltjük.

Nincsenek megjegyzések: