szombat, november 01, 2008

Házi csokoládépuding




Egy ideje elkezdtem kiiktatni az életünkből a "műdolgokat". Szerencsére nincs olyan sok, de néhánytól talán kényelemből nem váltam meg eddig. Ide tartozik a pudingpor is. Mindig halogattam a házi puding főzését, persze a végén egyszerűbb volt a zacskó után nyúlni. Miután ezt megkóstoltuk, azt hiszem, nem nyúlok többet a bolti után. Igaz, több időbe telik, drágább, és még mosogatni is többet kell utána, de az íze mindent kárpótol.


Házi csokoládépuding


Hozzávalók (2 adaghoz):
2 dl tej
2 tojásnak a sárgája
5 dkg vaj
6 evőkanál barnacukor
15 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os!)
csipet fahéj
A cukrot felmelegítjük a tejjel, majd hűlni hagyjuk. Közben a csokoládét apró darabokra vagdaljuk. A tojássárgájához keverünk kevés langyos tejet, jól elvegyítjük, majd óvatosan hozzáöntjük a többi tejhez, és kb. 8-10 perc alatt kis lángon besűrítjük. Eután levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a vajat, a fahéjat és a csokoládét.
Palacsintába töltve, vagy akár magába is nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések: