hétfő, november 17, 2008

Csokoládés ananásztorta







Ez a 200. bejegyzés, gondoltam, megünneplem egy tortával. Születésnapomra kaptam egy csokoládékönyvet (erről bővebben a következő bejegyzésben), abban akadtam rá a receptre. Igaz, kicsit módosítottam rajta, de az nem meglepő, az lett volna inkább, ha nem teszem.
Tulajdonképpen ez is egy hagyományos kavart tészta, számomra két dolog különböztette meg az eddigiektől. Az egyik az ananász. Elég sok fajta gyümölcsöt használtam már a csokoládétortába, de eddig az ananász valahogy kimaradt, pedig nagyon szeretem. A másik a csokoládébevonat. A csokit akkor öntöttem a tetejére, amikor a tészta még meleg volt, így nagy részét beszippantotta, és még csokisabbá tette. Nekem akkor ízlett a legjobban, amikor még egy picit langyos volt.



Csokoládés ananásztorta



Hozzávalók:

15 dkg finomliszt

25 dkg ananász

7 dkg holland kakópor

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál őrölt fahéj

20 dkg vaj

25 dkg barnacukor

3 tojás

csipetnyi só

10 dkg étcsokoládé (én 75%-os csokit használtam)


A sütőformát kivajaztam, a sütőt bekapcsoltam 180 fokra. A lágy vajat habosra kevertem a cukorral és a csipet sóval, majd egyenként hozzáadtam a tojásokat. A lisztet összekavartam a kakaóval, fahéjjal, sütőporral, ezután belekanalaztam a vajas masszába. Végül belekevertem a feldarabolt ananászt is, majd kb. 35 perc alatt (tűpróba!) megsütöttem. A csokoládét gőz fölött megolvasztottam, és ráöntöttem a még meleg tésztára.

2 megjegyzés:

Ottis írta...

Szia Cecile, nézz be hozzám :-)

Zsuzsi írta...

Szia! Legközelebb tegyel hozza egy leheletnyi csilit is! Mennyei!
Zsuzska