szerda, október 29, 2008

Hét dolog



Az elmúlt napokban Ottis és Beso is megkeresett, kérték, meséljek magamról néhány dolgot. Első olvasásra egyszerűnek látszott, hiszen hét az nem is olyan sok, viszont amikor leültem a gép elé, átjavítottam néhányszor, mindegyik előtt feltettem a nagy kérdést, vajon ezt el akarom-e mondani. Kicsit elkalandoztam a gasztrovonalról, de arról úgyis írok rendszeresen.


Az életem teljesen másképp alakult, mint gyerekkoromban terveztem. Orvos vagy pszichológus volt a vágyam, helyette az élet teljesen más irányba sodort. Mindig azt hangoztattam, 30 éve alatt nem megyek férjhez, és persze gyereket sem szülök. Erre mi történt? 23 évesen megtalált a nagy Ő, három hónappal később megkérte a kezem, egy év múlva pedig hozzámentem. Még nem voltam 30, amikor két gyönyörű kislányt kaptam ajándékba, akik kitöltik a napjaim. Mindig három gyerekről álmodtam, szeretném még egyszer átélni a gyerekvárás és a szülés csodálatos érzését.


Néhány éve abbahagytam a tanulást, de úgy néz ki, újra kedvet (és talán erőt is) érzek arra, hogy folytassam. Lehet teljesül az egyik régi álmom?


Régen nem szerettem sütni, csak főzni. Újabban ez kezd felcserélődni. Időnként elkap a hév, muszáj kipróbálnom egy új süteményt. Nem nagyon szeretem kétszer megsütni ugyanazt, hiszen annyi mindent nem próbáltam még! A tortasütést különösen élvezem, de ezt biztos észrevettétek. A sütemények nagyobb részét elajándékozom, hiszen ennyit nem bírnánk megenni, és egyébként is, olyan jó érzés másnak örömöt okozni. A lányaim állandóan velem vannak a konyhában, ami nem mindig előny, de bízom benne, hogy néhány év múlva ők is hozzám hasonló lelkesedéssel sütnek-főznek.


Álmom egy új, nagyobb konyha. Folyamatosan gyűjtöm az ötleteket, és remélem, nem hiába.


Mióta megtanultam olvasni, állandóan könyvekkel vagyok körbevéve. Mániám a könyvvásárlás. Ha ismerem a könyvet, szívesen megrendelem a neten, de azért nem cserélném fel a könyvesbolti nézelődéssel. Mindig megfogadom, nem veszek több szakácskönyvet és újságot, de egyszerűen nem bírom megállni, pedig ennyire tényleg nincs szükség. Rajongok a gasztroregényekért, csak sajnos nincs túl sok belőle.


Nagyon szeretek beszélgetni, talán sokszor túl sokat is fecsegek. Nem tudom, mi lenne velem telefon nélkül.


Imádok utazni, de ritkán megyünk vissza kétszer ugyanoda, hiszen annyi gyönyörű hely van a világon. Titkos vágyam, hogy ne csak látogatóba menjek külföldre.



Most pedig lássuk a játék feltételeit:


1. Linkeld be azt az embert, akit kipécéztél!


2. Ossz meg magadról hét dolgot, akár különleges, akár hétköznapi!


3. Nevezz meg másik hét embert, linkeld be őket a blogodba!


4. Értesítd őket a blogjukon, hogy ki lettek pécézve.



Íme azok az emberek, akiről szívesen megtudnék többet: Alchri, Sylvia, Zsuzsi, Ági, Vesta


4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Megírtam a magamét.

Sylvia írta...

Szia Cecile!

Köszi szépen, én is megírtam a válaszom :)

Vesta írta...

Köszi Cecile! Tényleg nem egyszerű feladat 7 dolgot elárulni magunkról, remélem estére nekem is sikerül! Abban már biztos vagyok,hogy rokonlelkek vagyunk! Jó ez a játék!:))

Ottis írta...

Szia Cecile!Köszi a beszámolót :-)Én sem szeretem nagyon ugyanazt a sütit kétszer megsütni, ebből néha nálunk van is bosszankodás, amikor valamit nagyon megkedvelnek :-)