szerda, szeptember 10, 2008

Panna cotta




Ez egy újabb Stahl Judit recept a Büntetlen örömök című könyvből. Ez az egyik kedvencem a megjelent könyveiből, nagyon sok kedvemre való receptet találtam már benne. Tetszik, hogy a hagyományos hozzávalók egy részét kicseréli kevésbé kalóriadúsra, így az ízvilága nem sokat változik az ételnek, de mégis kevesebb bűntudattal ehetjük. Így történt ez a panna cotta - szó szerinti fordításban főtt tejszín - nevű édesség esetében is. Eredetileg tejszínnel készül, ő viszont a tejszín egy részét kicserélte joghurtra, ami ugye kevesebb kalóriát tartalmaz. Sajnos nem sikerült tökéletesen kiborítani a tálból (látszik a képen, milyen csúnya), hiába raktam előtte forró vízbe, az íze viszont csodás, különösen így, málnával, de bármilyen gyümölccsel el tudom képzelni.
Joghurtos panna cotta
Hozzávalók:
30 dkg natúr joghurt
1 dl tejszín
1 dl tej
9 dkg cukor
fél csomag bourbon vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 ek zselatin
A joghurtot összevegyítem a tejjel, tejszínnel, cukorral, és felteszem melegedni. Nem forralom fel, csak addig melegítem, amíg a cukor el nem olvad benne. Ezután a zselatinhoz adok néhány evőkanállal belőle, kézi habverővel csomómentesre keverem, visszaöntöm a többihez, tovább keverem, majd belerakom a citrom reszelt héját is. Kis tálkákba öntöm, és éjszakára beteszem a hűtőbe.

1 megjegyzés:

Ottis írta...

Imádom a Panna Cottát, a héten én is szeretnék készíteni egy újabb változatot, már megvettem hozzá mindent.Reméleem jó lesz majd ez a kitalációm, ha finom lesz felkerül a blogra.