kedd, szeptember 02, 2008



Csokoládés - márványos kenyér


Hozzávalók:
3 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre olvasztott vaj
1 bögre tej
1 bögre joghurt
1 citrom reszelt héja
csipet só
1 csomag sütőpor
3 csapott evőkanál kakaó

A kakaó kivételével az összes hozzávalót jól összedolgozzuk, majd a tésztát (folyékony!) kettéosztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót. Kivajazunk, lisztezünk egy püspökkenyér formát, majd a kétféle tésztát külön-külön belekanalazzuk. Először 175 fokon 15 percig sütjük, majd lecsökkentjük a hőmérsékletet 160 fokra, és további 25 percig sütjük.
Megjegyzés:

A receptet a Fakanál szeptemberi számában találtam. Annyit módosítottam rajta, hogy narancs helyett citromot használtam.

Nincsenek megjegyzések: