vasárnap, augusztus 31, 2008



Poharas süti receptje valószínűleg mindenkinek van. Nekem ez vált be legjobban, az volt az alapja a nemrég beírt kakaós-barackosnak is. Nagyszerű a felhalmozott gyümöcs és közeli lejáratú joghurt eltüntetésére. Szeretem, hogy nem kell elővenni a mérleget, és pontosan kimérni a hozzávalókat, csak egyszerűen belepoharazom egy tálba, összekeverem, tepsibe öntöm, és már mehet is a sütőbe. Kell ennél egyszerűbb?


Gyümölcsös pite


Hozzávalók:

6 tojás

2 pohár (joghurtos puhárra értem) rétesliszt

2 pohár finomliszt

2 pohár cukor

1 bourbon vaníliás cukor

1 cs sütőpor

2 pohár joghurt (jó a natúr és a gyümölcsös is)

1 pohár olaj

1 citrom reszelt héja

gyümölcs ízlés szerint

1 kk fahéj


A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a joghurtot, lassan belecsorgatjuk az olajat, belekeverjük a citromhéjat. A lisztet összedolgozzuk a sütőporral, beleszitáljuk a tojásos keverékbe, kivajazott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, lisztbe forgatott gyümölcsöt szórunk rá. 170 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.


Én ehhez az adaghoz 1 üveg magozott meggybefőttet és kb 8 szem feldarabolt szilvát használtam.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Már nem is a szakácskönyvet ütöm fel, ha valamit szeretnék, hanem az oldalad keresem fel, hátha itt ráakadok egy kipróbált, jó dologra. Megint sikerült ez a mutatvány :), csak sajna gyakorlatlanságomnak betudandó, sütni kellett volna még egy icipicit.
Várva-várom az új recepteket! Üdv: Füleske

Cecile írta...

Aranyos vagy, az ilyen megjegyzésekért érdemes folytatni! Remélem, sikerül még sok receptet kipróbálnod, és nem csalódsz egyikben sem. Üdv: Cecile