szombat, szeptember 27, 2008






Az ajándék német Csokoládé című könyvben láttam ehhez hasonló édességet. A benne lévő töltelékhez nem volt itthon minden, és mivel nem volt kedvem boltba menni, maradt egy saját variáció. Elkészítés közben kicsit tartottam attól, mi lesz, ha nem sikerül lehúzni a muffimpapírt a csokiról, de szerencsére nagyon szépen lejött. Amíg nem próbáltam ki, nem kezdtem el készíteni a krémet. Sajnos mire végeztem, teljesen befelhősödött az ég, nem sikerült normális képet készítenem, pedig élőben olyan szép!


Töltött csokoládékosár


Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
2 dl tejszín
1dl cukor nélküli sűrített tej
2 evőkanál barna cukor
5 dkg fehércsokoládé
kakaópor a tetejére

A csokoládét felolvasztottam az olajjal, kikentem vele 6 muffinpapírt, majd néhány órára hűtőbe tettem. A krémhez a sűrített tejet a cukorral felforraltam, kicsit karamellizáltam, és felolvasztottam benne a fehércsokoládét. A tejszínt félig felvertem, majd hozzáadtam a csokis-tejes keveréket, és keményre vertem. Megtöltöttem vele a csokoládékosarakat, kakaóporral megszórtam a tetejét.

2 megjegyzés:

Marcsi írta...

Gyönyörűségesek ezek a képek!!!!!

Cecile írta...

Köszönöm szépen!