vasárnap, augusztus 17, 2008


Sajtlevest rendszeresen készítek, de fokhagymát még soha nem raktam bele. Az ízét nem rontotta el, sőt, kicsit különlegessé tette. Általában pirított, vajjal megkent kenyérkockákkal tálalom, de most nagyon megkívántam a sajttallért. A gyerekek amikor meglátták az asztalon, egy darabig hozzá sem nyúltak a leveshez, magában ropogtatták jóízűen a finom sajtkorongokat.
Sajtleves
Hozzávalók:
15 dkg füstölt sajt (véletlenül sonkás Karaván vettem, nagyon finommá tette a levest)
2 dl tejszín
2 dkg vaj
1 ek liszt
2 gerezd fokhagyma
só, bors, pici szerecsendió, petrezselyemzöld
A vajból és lisztből világos rántást sütöttem, majd hozzáadtam az áttört fokhagymát, és felöntöttem vízzel. Hozzáadtam a sajtot, majd miután elolvadt, felöntöttem tejszínnel, fűszereztem, és felfőztem. Végül rászórtam a petrezselyemzöldet.
A sajtkoronghoz lereszeltem 10 dkg trappista sajtot. A tepsit kibéleltem sütőpapírral, kis csomókban ráraktam a sajtot, és néhány perc alatt pirosra sütöttem.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Cecile, drágám, publikálás előtt célszerű lenne átolvasnod a szöveged, mert van benne hiba, elírás, amik igencsak rontják az élvezhetőséget, szinvonalat (pld: petrezselyzölddel,fokgaymát)

Cecile írta...

Névtelen, drágám, köszönöm az észrevételed! Talán neked is át kellene olvasnod a megjegyzésed, mielőtt elküldöd, hiszen a te egy mondatodban is találtam két hibát (1. szinvonal - színvonal, 2. a mondat végére nem tettél írásjelet).