szerda, augusztus 27, 2008


Paradicsomos padlizsánsaláta
Hozzávalók:
2 kis padlizsán
6 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
só, bors, rozmaring, petrezselyem
kb. 4 ek olaj
10 dkg kecskesajt
A padlizsánt felszeletelem, besózom, 15-20 percig állni hagyom, majd letörölgetem papírtörlővel. 4 ek olajon üvegesre párolom a feldarabolt vöröshagymát, hozzáadom a felkockázott padlizsánt, és együtt puhára párolom. Amikor elkészült, hozzáadom a szeletekre vágott paradicsomot, a picire darabolt fokhagymát, megszórom a fűszerekkel, jól összeforgatom, és pár órára hűtőbe teszem. Tálalás előtt rászóróm a kecskesajtot.

Nincsenek megjegyzések: