hétfő, július 28, 2008


Túrókrémtorta egressel
Hozzávalók:
15 dkg cukor
1 cs bourbon vaníliás cukor
6 tojás
75 dkg túró
2 dl tejszín
2 cs vaníliás puding
15 dkg puha vaj
csipetnyi só
2 citrom héja és leve
20 dkg egres
A tojásfehérjét a csipet sóval keményre verjük. A többi hozzávalót összekeverjük, majd géppel néhány perc alatt összedolgozzuk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a habot. Kivajazott tortaformába öntjük, beleszórjuk az egrest. Kb. 80 percig sütjük 180 fokon, ha a teteje nagyon barnul (nálam 50 perc után), sütőpapírral letakarjuk. Fél óráig kissé nyitott sütőajtó mellett pihentetjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések: