hétfő, július 28, 2008



Régóta rakosgatom ezt a receptet, de valahogy mindig félretettem, és a pizza mellett döntöttem. Ma viszont nem nézegettem tovább, hanem gyorsan megsütöttem.

Sajtos hagymás lepény

Hozzávalók:

38 + 4 dkg liszt

12 dkg vaj

2 tk fehérborecet

6 fej vöröshagyma

3 ek olaj

3,5 dl tej

25 dkg reszelt trappista sajt + 10 dkg a tetjére

10 dkg füstölt sajt

10 dkg juhsajt

3 tojás

15 dkg tejföl

só, bors, szerecsendió

tepsi kikenéséhez vaj és liszt

A lisztet fél ek sóval a tálba szórjuk, és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadunk 1,5 dl hideg vizet és a fehérborecetet, összegyúrjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük. Közben a hagymát felszeleteljük, és az olajban aranysárgára pirítjuk, sózzuk borsozzuk. 4 dkg lisztet összekeverünk a tejjel, néhány percig főzzük, majd a sajtot beleszórjuk, és megolvasztjuk. A tejfölben elkeverjük a tojássárgáját, a tűzről levett tejbe óvatosan belevegyítjük, fűszerezzük. A tepsit kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel, belenyújtjuk a tésztát, villával megszúrkáljuk. Rászórjuk a hagymát, ráöntjük a sajtmasszát, és meghintjük a sajttal. 200 fokon 35 percig sütjük, és kb 10 perc pihentetés után szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: