Japán csirkemell
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 ek szójaszósz
2 ek száraz fehérbor
1 kk étkezési keményítő
1 piros kaliforniai paprika
1 zöldpaprika
2 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek étolaj
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
só, bors
A szójaszót, keményítőt és a bort összekeverjük, majd a csíkokra vágott csirkemellfilét beleforgatjuk, 15 percre betesszük a hűtőbe. Ezután az olajon megpirítjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és tányérre szedjük. A felszeletelt hagymát és a csíkokra vágott paprikát az olajban ropogósra sütjük, hozzáadjuk a gyömbért, majd visszarakjuk a húst, és összeforraljuk.
Megjegyzés:
Én a Vénusz ízesített olaját használtam.
Sokkal finomabb, mint ahogy a kép mutatja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése