hétfő, július 28, 2008

Japán csirkemell

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell

1 ek szójaszósz

2 ek száraz fehérbor

1 kk étkezési keményítő

1 piros kaliforniai paprika

1 zöldpaprika

2 közepes vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

4 ek étolaj

1 mokkáskanál őrölt gyömbér

só, bors

A szójaszót, keményítőt és a bort összekeverjük, majd a csíkokra vágott csirkemellfilét beleforgatjuk, 15 percre betesszük a hűtőbe. Ezután az olajon megpirítjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és tányérre szedjük. A felszeletelt hagymát és a csíkokra vágott paprikát az olajban ropogósra sütjük, hozzáadjuk a gyömbért, majd visszarakjuk a húst, és összeforraljuk.

Megjegyzés:

Én a Vénusz ízesített olaját használtam.

Sokkal finomabb, mint ahogy a kép mutatja.


Nincsenek megjegyzések: