péntek, augusztus 01, 2008



Szeder - őszibarack fagylalt

Családunknak új tagja van: bővültünk egy fagyigéppel. Tudom, a felmérések szerint rajta van a legfeleslegesebb gépek toplistáján, de mivel anyósomnál porosodott szegény évek óta kibontatlanul, megsajnáltam, és elhoztam. Mivel a családunk imádja a fagyit, abban a reményben ajándékoztuk neki, hogy majd gyártja nekünk a jobbnál jobb finomságokat, de sajnos eddig nem így történt, és bevallása szerint nem is akaja elővenni, így lecsaptam rá.

A receptes könyvet sajnos nem találtuk meg, így a blogokban kutakodtam egy kicsit, és találtam is néhány ötletet. Mivel a fagyasztóban ott csücsült néhány doboz szeder, nem volt kétséges, mit próbálok ki először. Egy picit változtattam a recepten, én így készítettem:

Hozzávalók:

3 őszibarack

30 dkg szeder

egy citrom leve

15 dkg méz

A barackot, a szedret és a citromlevet botmixerrel pürésítettem, majd belekevertem a mézet, és a fagylaltgépbe öntöttem. Ha valakinek nincs gépe, egyszerűen csak öntse egy dobozba, tegye be a fagyasztóba, majd néhányszor keverje meg. Sorbet-szerű, nagyon finom!

Sajnos nem írtam fel, hol találtam (azóta is keresem, mert volt ott még néhány fagyirecept, és a nevét is szerettem volna megemlíteni), de ha valaki ráismer, kiáltson, megköszönöm!

U.i:

Közben jelentkezett Ízbolygó, tehát neki tartozom köszönetért a receptért! (Most is ezt a fagyit eszem :)

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Most akkor nálam vagy nem nálam?:-)
http://izbolygo.extra.hu/?p=482

Cecile írta...

De jó, hogy jelentkeztél, megtaláltam újra a receptet, köszi szépen!!! Megyek tovább kutakodni, mert ha jól emlékszem, ott találtam egy szuper meggyes csokisat is. Nagyon szeretem a szuper képeidet, és persze a recepteket is!

Ízbolygó írta...

:-))
Örülök és sok sikert fagyifronton!
Azért linkeltem, mert furcsállottam, hogy a gastro.blog gyűjtőn megemlítettél, itt a saját posztodban meg nem. De a lényeg, hogy előre a csokis-meggyesre! Igaz nem tudom, van-e még meggy...:-)

Cecile írta...

Igen, az első változatban tényleg a te neved szerepelt, mert úgy emlékeztem, majd amikor nem találtam meg az oldaladon, teljesen elbizonytalanodtam, és gyorsan átírtam. Meggyet már nem találtam, így marad a befőtt, remélem abból is jó lesz.Majd hozom a képet.

Névtelen írta...

Csináltam egy RECEPTBAZÁRT, amiben az összes receptem szerepel tematikus bontásban, ott a "Fagylalt, sörbet, granita" címszó alatt az összes eddigit megtalálod. Jó fagyizást!:-)