csütörtök, június 26, 2008



Tejszínes csokoládétorta

Hozzávalók:
Tésztához:
9 tojás
9 ek cukor
7 ek liszt
2 púpos ek kakaó (jó minőségű, Holland kakaóval nagyon finom)
1 cs sütőpor
fél cs Bourbon vaníliás cukor

Krémhez:
5 dl tejszín (én Hulalával dolgozom)
25 dkg étcsokoládé (legalább 70 % kakaótartalmú)
fél dl csokilikőr, vagy rum

eperdzsem
bevonáshoz 15 dkg étcsoki és 4 ek olaj
fél dl kávé

A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük, majd tovább verjük még az egyenként hozzáadott sátgájával. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd beleszitáljuk a tojásba. Kizsírozott, lisztezett tortaformába borítjuk, és 17o fokon kb. 55-60 percig sütjük. Ha megsült, a tetejét picit belisztezzük, és tálcára borítjuk. Ha kihűlt, három lapba vágjuk, és meglocsoljuk a kávéval.

A csokoládét megolvasztjuk, majd összekeverjük a tejszínnel, és néhány órára hűtőbe rakjuk. Ezután felverjük (hosszabb ideig tart, mintha hagyományosan készítenénk a Hulalát), és hozzáadjuk a csokilikőrt vagy a rumot (aromával is elkészíthető, vagy akár el is hagyható).
A lapokat megkenjük a krémmel, majd a tortát körbekenjük a megmelegített eperdzsemmel. A mázhoz megolvasztjuk a csokoládét 4 evőkanál olajjal, és ráöntjük a tortára. Ezután ízlés szerint díszítjük. Én az oldalát tejcsokidarabokkal szórtam meg, majd gyümölcsökkel és citromfűvel díszítettem. A cseresznyét olvasztott csokiba mártottam, úgy tettem a torta tetejére.

4 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

Szia Cecile!
De jó, hogy megint itt vagy és mennyi szuper receptet hoztál. Ez a torta gyönyörű, igazi cukrászremek. Mióta sütsz tortákat, hogy ilyen profi lettél? És kinek készült? Valamelyik gyerkőcnek? Üdv: Zsuzsi

Cecile írta...

Szia Zsuzsi!
Köszönöm szépen, aranyos vagy! Tortákat egy jó éve sütök, de még bőven van mit tanulnom. Ezt a csokisat az egyik barátunk születésnapjára készítettem. Nemsokára sütök egyet Izabella szülinapjára is, de még nem tudom, milyet, mivel naponta változtatja a kérését. Ha jól sikerül, hozom a receptet.
Üdv: C.

Ottis írta...

Szia Cecile!
Nagyon szép tortákat készítesz, tényleg!Nagy gratula!

Cecile írta...

Szia!
Köszi! Örülök, hogy benéztél, én is nézem folyamatosan az oldalad.
Üdv: C.