szombat, június 28, 2008


Feketeerdő torta
9 tojásból kakaós piskótát sütünk, receptje:
9 db tojás, 18 dkg cukor (9 evőkanál), 17,5 dkg liszt (7 púpos evőkanál), 1 cs. sütőpor és 2 evőkanál kakaó. Szokásos módon piskótát sütünk. A sütőben 160 fokon kb. 55-60 percig kell sütni, de szerintem mindenkinek más. Ha elkészült, liszttel megszórjuk a tetejét, kiborítjuk, ha kihűlt, 3 lapba vágjuk.
Töltelék:1 liter Hualát kemény habbá verünk. Ehhez nem kell sem cukor, sem zselatin. Én mindig ezzel dolgozom, és még nem csalódtam benne.1 üveg meggybefőtt levéhez hozzákeverünk 1dl vizet, 3 kanál cukrot, 1 vaníliás pudingport, megfőzzük és kihűtjük.A piskótát rummal meglocsoljuk, ettől olyan különleges lesz az íze. A lap aljára rákenjük a meggyes krém felét, rászórjuk a meggyet, majd megkenjük a tejszínhabbal. Aztán megint piskóta, rum, puding, a meggy másik fele és hab következik. Az utolsó lap után díszítjük, lehet csokireszelékkel, csokidarával, a félretett meggyszemekkel, ki mivel szereti.

Nincsenek megjegyzések: