csütörtök, június 26, 2008


Olasz csokoládétorta
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé (legalább 70 %-os kakaótartalmú)
25 dkg vaj
6 tojás
1 citrom
10 dkg barnacukor
1 cs Bourbon vaníliás cukor
4 ek étkezési keményítő
5 dkg fenyőmag
5 dkg mogyoró
díszítéshez fehér csokoládé
Az étcsokt vízgőzben felolvasztjuk a vajjal. A tojások fehérjét keményre verjük a citrom levével. A cukrot kikeverjük a tojások sárgájával. Beledolgozzuk a vaníliás cukrot, a csokis vajat, a citrom reszelt héját, a keményítővel összedolgozott fenyőmagot és mogyorót (előtte kicsit összetörtem). Végül beledolgozzuk a tojáshabot. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze!
A tésztát vajjal kikent, liszttel meghintett kapcsos tortaformába öntjük, és 175 fokon, 45 percig sütjük.
Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor az igazi, ha a belseje hűlés után is krémes, kicsit olyannak tűnik, mintha nyers maradt volna. Ha túlsütjük, száraz lesz. Vanília fagyival nagyon finom, csokiimádóknak ki kell próbálni!

Nincsenek megjegyzések: