csütörtök, június 26, 2008


Paradicsomos pulykamell
Hozzávalók:
30 dkg pulykamell
12 dkg kemencés sült sonka
4 paradicsom
1 üveg (360 gramm) sűrített paradicsom
1 fej vöröshagyma
olaj
só, bors, bazsalikom
A pulykamellet csíkokra vájuk, a sonkát vékonyra szeleteljük. A vöröshagymát felkockázzuk, a paradicsomnak lehúzzuk a héját, és apró kockákra vágjuk.
Kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, rászórjuk a sonkát, megpirítjuk, hozzáadjuk a pulykamellet, és azt is pirosra sütjük. Ezután hozzáadjuk a kétféle paradicsomot, megszórjuk sóval, borssal, bazsalikommal, és kb. 15 percig főzzük. A párolt rizs nagyon jól illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések: