vasárnap, május 25, 2008

Macikonyha oldalán találtam ezt a receptet, kicsit módosítotva készítettem el. Eredetileg csak a fehércsokis krémmel kellene megtölteni, de akkor dupla adagot kell belőle készíteni. Mivel nekem nem volt annyi hozzávalóm, így készítettem hozzá egy kis csokis pudingot.


Rakott palacsinta
Hozzávalók:
Palacsintához:
25 dkg liszt
6 tojás
12,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
fél tk. só
7,5 dl tej
A tejet felforraljuk a vajal, és langyosra hűtjük. A tojást kikeverjük a cukorral, sóval, liszttel, majd hozzáadjuk a tejet, jól összedolgozzuk, és néhány órára hűtőbe tesszük. Sütéskor nem kell olajozni a serpenyőt, mert a tésztában lévő vaj miatt nem ragad le.
Töltelék:
1 cs csokoládé puding
fél liter tej
3 evőkanál cukor
25 dkg krémtúró
25 dkg mascarpone
10 dkg fehércsoki
1 citrom reszelt héja és leve
A fehércsokit felolvasztjuk, és a többi hozzávalót belekeverjük. A csokoládépudingot a szokásos módon elkészítjük, és kihűtjük. Ezután a palacsintákat felváltva rétegezzük a kétféle krémmel, majd csokivál leöntjük, és hűtőbe tesszük néhány órára.

2 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

Szia Cecile!
De jó, hogy visszatértél! Remélem, nem tűnsz el újra! Üdv: Zsuzsi

Cecile írta...

Szia Zsuzsi!
Nagyon aranyos vagy! Megpróbálok majd sűrűbben jönni, van még a tarsolyomban néhány recept, csak sajnos ritkán érek rá hosszabb ideig netezni. Szia! Cecile