péntek, március 23, 2012

Ananászos saláta csirkemellel és curryvel




A saláta még mindig hódít, ez az ananászos változat többször is sikert aratott. Az eredetije a Stahl magazinban jelent meg. A házi majonézt ne spóroljátok ki belőle, sem a friss ananászt, azokkal az igazi! A curry egy enyhe dióízt kölcsönöz neki, kicsit különlegessé teszi. Nagyon laktató, simán megállja a helyét ebédre vagy vacsorára.




Hozzávalók:


1 nagy ananász


1 fej jégsaláta


1 pritamin paprika


1 kígyóuborka


1 savanyú alma


2 csirkemellfilé - só, curry, frissen őrölt bors, kevés vaj


30 dkg burgonya




Az öntethez:


2 tojássárgája


4,5 dl olaj


2 tk mustár


1 fél tk só


1 ek citromlé


bors


1 tk curry


1 ek méz




A csirkemellet felszeleteljük, fűszerezzük (só, bors, curry) és seprenyőben, kevés vajban megsütjük, majd csíkokra vágjuk. Az ananász megtisztítjuk, felkockázzuk. Az uborkának levágjuk a háját, daraboljuk. A paprikát, almát, jégsalátát szintén megmossuk és feldaraboljuk.


A burgonyát kockákra vágva megfőzzük. Egy nagy tálban alaposan összekeverjük az összes hozzávalót.


A majonézhez a tojássárgáját a mustárral, citromlével és a sóval alaposan kikeverjük. Az olajat először csak cseppenként, óvatosan, majd vékony sugárban öntjük hozzá, közben folyamatosan keverjük. Nagy fontos a a fokozatos adagolás!


Végül hozzákeverjük a mézet, a többi fűszert, és a saláta mellé tálaljuk. Szerintem finomabb, ha nem keverjük hozzá a mártás, mert egy idő múlva a saláta megpuhul tőle.


1 megjegyzés:

Snöcy írta...

Nézz be hozzám légyszives! :-)