szombat, december 24, 2011

Narancsos forró csokoládé



A blogokat egy ideje körbejárja a bonbonos forró csokoládé. Készítem egy ideje, különböző ízesítéssel, szuper ötlet ajándékba, vagy csak úgy, magunknak. Bellával nugátos változatban készítettük hétfőn az osztálytársaknak ajándékba. Finom a mentás, fahéjas, likőrös is, ebben is csak a fantázia szab határt. Mindenki szereti, kicsik és nagyok egyaránt. Ha sietünk, még lehet belőle egy gyors karácsonyi ajándék!


Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé

1 tk méz

1 tk kandírozott narancshéj pici darabokra vágva


A csokit felolvasztjuk, majd belekeverjük a mézet és a narancshéjat. Bonbonformába töltjük, és miután hűtőben félig megdermedt, pácikát szúrunk bel.

1 dl forró tejben vagy tejszínben pillanatok alatt feloldódik.

4 megjegyzés:

Citromhab írta...

Áldott, békés, boldog ünnepeket kívánok!!

Adél (Afraa) írta...

Gyönyörű lett. Ezek szilikonos formában készültek (mert nagyon szép fényes lett, ilyen nekem polikarbonátban szokott sikerülni)?

Nagyon boldog karácsonyt kívánok!

szepyke írta...

Áldott, békés, boldog karácsonyt neked és a szeretteidnek!:)

Cecile írta...

Köszönöm szépen, nektek is boldog karácsonyt!
Adél, igen, szilikonos formában készültek. Ha jól sikerül a csokit temperálni, szilikonosban is fényes lesz (bár nem mindegyik formában). A polikarbonátos formával most ismerkedem, egyelőre kevés sikerrel, de nem adom fel.