A blogokat egy ideje körbejárja a bonbonos forró csokoládé. Készítem egy ideje, különböző ízesítéssel, szuper ötlet ajándékba, vagy csak úgy, magunknak. Bellával nugátos változatban készítettük hétfőn az osztálytársaknak ajándékba. Finom a mentás, fahéjas, likőrös is, ebben is csak a fantázia szab határt. Mindenki szereti, kicsik és nagyok egyaránt. Ha sietünk, még lehet belőle egy gyors karácsonyi ajándék!
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
1 tk méz
1 tk kandírozott narancshéj pici darabokra vágva
A csokit felolvasztjuk, majd belekeverjük a mézet és a narancshéjat. Bonbonformába töltjük, és miután hűtőben félig megdermedt, pácikát szúrunk bel.
1 dl forró tejben vagy tejszínben pillanatok alatt feloldódik.
4 megjegyzés:
Áldott, békés, boldog ünnepeket kívánok!!
Gyönyörű lett. Ezek szilikonos formában készültek (mert nagyon szép fényes lett, ilyen nekem polikarbonátban szokott sikerülni)?
Nagyon boldog karácsonyt kívánok!
Áldott, békés, boldog karácsonyt neked és a szeretteidnek!:)
Köszönöm szépen, nektek is boldog karácsonyt!
Adél, igen, szilikonos formában készültek. Ha jól sikerül a csokit temperálni, szilikonosban is fényes lesz (bár nem mindegyik formában). A polikarbonátos formával most ismerkedem, egyelőre kevés sikerrel, de nem adom fel.
Megjegyzés küldése