A kóstolón nagy slágere volt a citromfű- és a mentaszörpnek is. Azt viszont sajnálom, hogy csak csütörtök este érkeztek meg a különleges menták (eper-, ananász-, narancs- és csokimenta), mert különlegesebb lett volna a szörp. Vasárnap viszont bepótolom!
Sokan rácsodálkoztak, és meglepetten megjegyezték, az ő kertjükben is nő bőven citromfű vagy menta, de bizony eszükben sem jutott teán kívül bármit készíteni belőle. Kár lenne kihagyni, a nagy melegben nagyon finom, üdítő egy kis citrommal, jéggel.
Hozzávalók:
50 dkg világos nádcukor
1 l víz
2 citrom
1 nagy csokor citromfű vagy menta vagy bazsalikom
A vízből és cukorból szirupot főzünk. Beleöntjük egy nagy (3 literes) üvegbe. Belecsavarjuk a citromok levét, majd hozzákeverjük a citromfüvet. Egy vagy két napig érleljük, néha megkavarjuk. Átszűrjük, és hűtőben tároljuk.
Ha intenzívebb fűszerízre vágyunk, turmixoljunk a szörpbe a növényből néhány ágat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése