hétfő, május 09, 2011

Sajtos rúd

Sajtos rúd receptje szinte minden családnak van. Valaki a puhábbat, más a ropogósat szereti, hosszabbra vagy rövidebbre formázza. Ebben a receptben nincs semmi extra, de mivel folyamatosan keresem a receptet a papírdarabok között, ideje ide is beírni, hátha egyszerűbb lesz megtalálni.


Hozzávalók:

60 dkg liszt

2 ek só

20 dkg vaj

1 dl tej

1 kis doboz tejföl (175 gramm)

4 tojássárgája

10+ 15 dkg sajt

3 dkg élesztő

1 kk cukor

1 tojás a tetejét megkenni


Langyos tejbe keverjük a cukrot és az élesztőt, pihentetjük. A lisztbe elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, 10 dkg reszelt sajtot éls a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, hólyagosra dagasztjuk, majd letakarva hagyjuk duplájára kelni. Ezután kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, csíkokra vágjuk. tetejét megkenjük tojással (amit előtte habosra kavartunk), megszórjuk reszelt sajttal, és 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 18 perc).

Nincsenek megjegyzések: